Ingrediente
-
Rosii cerry
-
Morcov
-
Ceapa
-
Usturoi
-
Ardei gras
-
Frunze de dafin
-
Frunze de coacaze negre
-
Frunze de telina
-
Piper negru boabe
-
Marar uscat
-
Ienibahar
-
Sare neiodata
-
Zahar
-
Aspirina
Mod de preparare
Anul acesta am avut o roada bogata de rosii cherry, asa ca, dupa ce mi-am facut provizii bune de rosii la congelator, am hotarat sa fac si cateva borcane de rosii marinate. O reteta foarte buna si reusita. Si daca la rosiile obisnuite prelucrarea termica e de 2 ori, atunci aici se face doar o singura data, rosiile fiind mai mici se patrund mai bine si mai repede. Eu pun mirodeniile la fiert in cratita, dar daca sunteti incepatori in bucatarie, v-as sfatui sa le portionati in fiecare borcan, asa e mult mai usor. Aceste rosii marinate sunt foarte frumoase si gustoase, le puteti servi chiar si la masa de sarbatoare.
Pasi de urmat
1
Facut
|
|
2
Facut
|
|
3
Facut
|
|
4
Facut
|
|
5
Facut
|
|
6
Facut
|
|
7
Facut
|
Apoi apa din borcane o turnam intr-o cratita mai mare si pregatim marinada: pentru fiecare borcan de 1 litru vom folosi - 2 linguri rase de sare, 2 linguri rase de zahar, amestecam bine pana se dizolva. In cratita adaugam frunze de dafin - 2 bucati pentru fiecare borcan, boabe de piper negru- 5-7 pentru fiecare borcan, ienibahar - cate o boaba pentru fiecare borcan. Lasam sa fiarba pentru 10 minute, din timpul fierberii. |
8
Facut
|
|
9
Facut
|
|
10
Facut
|
|
11
Facut
|
|
12
Facut
|