Ingrediente
-
Piersici
-
Zahar
-
Sare de lamaie
-
Apa
Mod de preparare
O bautura sanatoasa si vitaminoasa, plus la toate ca sunt si multe piersici in ea. Acest compot il pregatesc cel mai mult pentru iarna, vara il consumam imediat dupa ce l-am pregatit, foarte gustos. Poate multi dintre voi prefera sucurile din comert, dar la mine in familie incercam sa folosim mai mult compoturile, sau sucurile pregatite in conditii casnice, simplu si sanatos. Daca vi se pare exagerata cantitatea de zahar, puteti un pic sa o mai micsorati. Intr-un an am facut acest compot cu o felie de lamaie in fiecare borcan… asta in loc de sare de lamaie si a fost destul de bun, asa ca, aveti la alegere. Era sa uit… daca nu aveti o asa instalatie de fier ca la mine 🙂 , atunci puteti sa folositi o cratita mare, in care sa puneti neaparat un prosop de bucatarie, asta pentru siguranta borcanelor. Este o metoda foarte interesanta cu foc la aer liber, anul acesta am avut ocazia sa v-o arat si voua 🙂 .
Pasi de urmat
1
Facut
|
|
2
Facut
|
|
3
Facut
|
Punem borcanele intr-un vas mare, in care am pus la fund niste scandurele subtiri. Apoi umplem borcanele bine cu apa si turnam apa in vas sa nu acopere borcanele, vedeti in poza. Deasupra puneti numaidecat cate o greutate, eu am improvizat din niste bucati de caramida :) , pe care le-am spalat bine, bine. |
4
Facut
|
|
5
Facut
|
Apoi atent luam cate un borcan, luam capacul si punem in el jumatate de lingurita de sare de lamaie si apoi sigilam capacul bine. |
6
Facut
|
|
7
Facut
|