0 0
Vinete cu usturoi si patrunjel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

2-3 buc Vinete
2-3 catei Usturoi
1 legatura Patrunjel mica
70 ml Ulei de floarea soarelui pentru prajit
1 lingura Sare

Vinete cu usturoi si patrunjel

Ingrediente

Mod de preparare

Share

„Vinete cu usturoi”- foarte gustoase, cu o aroma de usturoi si patrunjel. Imi plac vinetele pregatite in diferite moduri, aceasta reteta este una din preferatele mele, dar daca nu va place ideea cu prajitul, atunci va propun sa le coaceti la rola… aceeasi procedura, doar ca le ungeti cu un pic de ulei si le dati in cuptor pana se rumenesc, cat sunt calde puneti deasupra usturoiul si patrunjelul. Foarte simplu si gustos 🙂 .

(Visited 3.117 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Vinetele se spala si se taie rondele de 1,5-2 cm.

2
Facut

Se pun intr-un vas si se presoara cu sare, le lasam pentru 30 de minute sa se scurga sucul cel amar.

3
Facut

Dupa acest timp, le spalam sub jetul de apa rece si se scurg bine.

4
Facut

Se pun la prajit in tigaia cu ulei incins.

5
Facut

Se rumenesc pe ambele parti.

6
Facut

Se scot din tigaie pe un prosop de hartie, apoi le prajim pe celelalte rondele de vinete, mai adaugati un pic de ulei daca mai este nevoie, dar aveti grija, vinetele absorb mult ulei.

7
Facut

Curatam usturoiul, patrunjelul il spalam bine, apoi tocam totul marunt.

8
Facut

Punem usturoi si patrunjel peste vinetele calde, sunt bune si calde si reci.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Vinete in ulei
urmator
Compot din piersici
anterior
Vinete in ulei
urmator
Compot din piersici

Adauga comentariu