1 0
Linte cu cotechino

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

400 gr Linte maro
500 gr Cotechino
2 buc Ceapa mici
1 buc Morcov
3 buc Tulpina de telina
1 lingurita Sare
1 buc Frunze de dafin
0,25 lingurita Piper negru macinat optional
50 ml Ulei de masline

Linte cu cotechino

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Aceasta este o reteta traditionala italiana si este servita la masa de Craciun si revelion. Se spune ca de revelion cata linte vei manca, atatia bani vei avea 🙂 . Se prepara usor si din putine ingrediente.

Vizitat de 3.478 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Punem lintea la inmuiat de cu seara, sau macar pentru 5 ore, o acoperi cu apa aproximativ de doua ori.

2
Făcut

Daca mai este nevoie, mai adaugi apa.

3
Făcut

Curatim de coaja ceapa, morcovul si tulpinile de telina, le spalam bine.

4
Făcut

Ceapa o taiem marunt si o punem sa se caleasca in ulei de masline.

5
Făcut

Apoi adaugam morcovul dat prin razatoare.

6
Făcut

Tulpinile de telina le taiem cubulete mici.

7
Făcut

Le adaugam in ceaun, amestecam totul bine si lasam sa se caleasca pentru cateva minute.

8
Făcut

Apoi adaugam lintea scursa de apa.

9
Făcut

Amestecam bine si adaugam apa fierbinte, aproximativ 2-3 cm deasupra lintei.

10
Făcut

Daca o sa mai fie nevoie mai adaugati un pic de apa, punem frunza de dafin, dam focul mai incet si lasam sa fiarba pentru jumatate de ora. Cand devine moale, adaugam sarea si piperul negru macinat (optional).

11
Făcut

Lintea fierbe aproximativ o ora, dar depinde si de calitatea ei. La final lintea ar trebui sa nu fie cu multa apa.

12
Făcut

Eu folosesc asa fel de cotechino, puteti folosi oricare alta marca din comert.

13
Făcut

Il pregatim conform instructiei de pe ambalaj.

14
Făcut

Cand e gata, taiem saculetul la un capat si scurgem apa din el.

15
Făcut

Il scoatem pe un fund de lemn si il taiem felii.

16
Făcut

Aranjam frumos pe un platou lintea, feliile de cotechino si putem servi.
Pofta Buna!

Hrisca cu ciuperci de padure
anterior
Hrisca cu ciuperci de padure
Cotlet de porc cu sos de coacaza neagra
urmator
Cotlet de porc cu sos de coacaza neagra

Adaugă comentariul tău