2 0
Ciorba cu varza, sfecla rosie si carne

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

500-600 gr Carne de porc
600-700 gr Varza
2 buc Sfecla rosie mari
4-5 buc Cartofi medii
1 buc Morcov mare
2 buc Ceapa
3-4 linguri Sos de rosii sau pasta de tomate 1-2 linguri
2-3 linguri Ulei de floarea soarelui
1 lingura Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat optional
3-4 buc Piper negru boabe
1 buc Frunze de dafin
3-4 fire Ceapa verde
1 legatura Patrunjel proaspat mica
300-400 ml Bors acru dupa gust

Ciorba cu varza, sfecla rosie si carne

Ingrediente

Mod de preparare

Share

O ciorba foarte buna cu carne si multe legume sanatoase. La prepararea acestei ciorbe am folosit carne de porc, dar merge foarte bine si cu carne de rata. In Rusia, sau Ucraina aceasta ciorba se prepara foarte des cu costite de porc, pot sa va spun ca se primeste foarte delicioasa. Se serveste calda, cu un pic de smantana, sau iaurt.

(Visited 11.044 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Se spala bine carnea, se taie bucati medii si se pune la fiert intr-o cratita. Aveti grija sa strangeti spuma care o sa se formeze, dati focul mai incet si adaugati frunza de dafin, piperul negru boabe si o ceapa curatata de coaja, lasam sa fiarba totul pina este gata carnea.

2
Facut

Intre timp pregatim celelalte ingrediente: spalam sfecla rosie si o punem la fiert pentru 50-60 de minute, apoi o trecem prin apa rece si o decojim.

3
Facut

Varza o taiem bucati medii, adica nici prea mari, dar nici prea mici si o punem intr-un vas aparte.

4
Facut

Apoi curatam de coaja ceapa si o taiem marunt, o punem la prajit intr-o tigaie mai mare.

5
Facut

Apoi curatam de coaja morcovul si-l dam prin razatoarea cea mare, il adaugam la ceapa usor rumenita, amestecam totul si lasam sa se caleasca impreuna pentru 2-3 minute.

6
Facut

Dupa care adaugam sosul de rosii, sau pasta de tomate, amestecam bine.

7
Facut

Si punem apoi varza, amestecam totul bine si punem deasupra un capac.

8
Facut

Spalam cartofii, ii curatam de coaja si-i taiem cubulete.

9
Facut

Ii adaugam apoi in cratita cu carne.

10
Facut

Dupa 10 minute varza ar trebui sa se inmoaie, condimentam cu sare si piper negru.

11
Facut

Si o adaugam in cratita, cand incepe sa fiarba, facem focul mai mic si lasam sa se pregateasca pentru 20-30 de minute.

12
Facut

Apoi adaugam sfecla rosie pe care am dat-o prin razatoarea cea mare, amestecam bine si lasam sa fiarba pentru inca 5 minute. Acum ar fi momentul sa acrim ciorba noastra, incalzim borsul acru si-l turnam amestecand continuu, periodic gustam.

13
Facut

Tocam marunt legatura de verdeata.

14
Facut

Si la final o adaugam in cratita cu ciorba, stingem focul, punem deasupra un capac si lasam pentru 15-20 de minute sa se patrunda totul bine.

15
Facut

Se serveste ciorba calda cu un pic de smantana, sau iaurt.
Pofta Buna!

Adelina

Cartofi cu usturoi si parmezan la cuptor
anterior
Cartofi cu usturoi si parmezan la cuptor
Briose aperitiv cu ciuperci si cascaval
urmator
Briose aperitiv cu ciuperci si cascaval
Cartofi cu usturoi si parmezan la cuptor
anterior
Cartofi cu usturoi si parmezan la cuptor
Briose aperitiv cu ciuperci si cascaval
urmator
Briose aperitiv cu ciuperci si cascaval

Adauga comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here