0 0
Prajitura cu aluat razuit

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

400 gr Faina alba
200 gr Unt moale, la temperatura camerei
100-150 gr Zahar
1 buc Zahar vanilat
1 buc Praf de copt
2 buc Oua
300 gr Gem dulceata
50-70 gr Nuci optional
1 lingura Zahar pudra optional

Prajitura cu aluat razuit

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Ce n-as da sa ma intorc in copilarie, atunci cand eram mica, fara griji si fara nevoi. Dar, din pacate, nu se poate…doar amintirele frumoase si placute raman cu noi. Astazi vreau sa va prezint o prajitura cu gust dulce al amintirilor mele din copilarie. Este o reteta simpla si reusita. Poti pune gemul tau preferat, eu am folosit dulceata de caise. Din aceasta cantitate de ingrediente vei face o prajitura mare, pentru toata familia ta 😉

Vizitat de 392 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Intr-un vas punem zaharul, untul moale si zaharul vanilat. Mixam totul un pic.

2
Făcut

Apoi adaugam ouale si iarasi mixam.

3
Făcut

Praful de copt il incorporam in faina si adaugam totul in vasul cu celelalte ingrediente. Putin cate putin, amestecam bine.

4
Făcut

Pana v-om obtine un aluat molcut si nelipicios.

5
Făcut

Punem apoi aluatul pe masa de lucru, ii dam o forma lunguiata si-l taiem in doua bucati. O parte trebuie sa fie mai mare si una mai mica... asa ca in poza.

6
Făcut

Partea mica o punem intr-o folie alimentara si o dam la congelator pentru 20-30 de minute.

7
Făcut

Partea mai mare de aluat o intindem uniform in tava, in care punem o hartie de copt.

8
Făcut

Nucile le maruntim cu un cutit si le adaugam la dulceata, amestecam totul.

9
Făcut

Apoi ungem cu aceasta dulceata pe toata suprafata aluatului din tava.

10
Făcut

Intre timp, aluatul din congelator ar fi trebuit sa se intareasca bine. Il dam prin razatoarea cea mare deasupra stratului de dulceata, cu o furculita nivelezi totul, adica uniformizezi acest strat de aluat.

11
Făcut

Dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la temperatura de 180-200°C. Pana se rumeneste frumos.

12
Făcut

Apoi scoatem din tava prajitura si o lasam sa se raceasca.

13
Făcut

Dam deasupra cu zahar pudra si o taiem felii. Dupa care, se poate de servit.
Pofta Buna!

anterior
Supa crema de ciuperci (de post)
urmator
Briose Cruffins

Adaugă comentariul tău