0 0
Fursecuri cu lamaie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

3 buc Oua
100 ml Ulei de floarea soarelui
150 gr Zahar
un praf Sare foarte putin, cat pe un varf de cutit
1 buc Lamaie doar coaja
370-400 gr Faina alba
1 lingurita Praf de copt
1 lingura Zahar pudra optional

Fursecuri cu lamaie

Ingrediente

Mod de preparare

Share

„Mami, ce avem dulce… mami, avem ceva la ceai?”… Va suna cunoscut 🙂 ? In pandemia aseasta cam des am auzit aceasta intrebare si ca o mama buna 😉 am incercat in fel si chip sa imi alint familia. Ce poate fi mai gustos decat prajiturile pregatite acasa? Va prezint dulcea mea descoperire, fursecurile acestea cu lamaie sunt foarte gustoase si nu necesita mult timp la pregatire. Si sunt foarte aratoase, le recomand cu drag!

(Visited 237 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas mai mare punem zaharul si ouale, le mixam bine.

2
Facut

Radem coaja de la lamaie, doar partea galbena si o adaugam in vas impreuna cu uleiul de floarea soarelui, amestecam bine.

3
Facut

Praful de copt il punem in faina si amestecam cu o furculita sa se incorporeze bine, apoi cernem totul in vas.

4
Facut

Amestecam totul, trebuie sa fie un aluat moale.

5
Facut

Luam cate o bucatica de aluat si ii dam o forma lunguiata, formam astfel fursecurile.

6
Facut

Le punem intr-o tava asternuta cu foaie de copt. Le dam o forma mai ascutita la capete, asa ca la o lamaie.

7
Facut

Dam tava in cuptorul preincalzit la 180-200°C pentru 20-25 de minute, pana fursecurile se rumenesc usor.

8
Facut

Asa arata in interior.

9
Facut

Optional, ii puteti da deasupra cu zahar pudra.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Biscuiti cu smantana
urmator
Salata cu ridichi si smantana
anterior
Biscuiti cu smantana
urmator
Salata cu ridichi si smantana

Adauga comentariu