0 0
Mancarica de urzici (de post)

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

500 gr Urzici
1-2 buc Ceapa
2-3 catei Usturoi
2 linguri Faina alba
2-3 linguri Ulei de floarea soarelui
1 buc Frunze de dafin
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat

Mancarica de urzici (de post)

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Aceasta reteta am invatat-o inca de la bunica mea, ea ii spunea „Tocanita de urzici” si o pregatea neaparat in zilele de post si nu numai. Odata cu sosirea primaverii urzica o poti procura de la piata, eu o strang din padure… uneori o depozitez la rece in congelator si o folosesc mai tarziu (urzica pentru iarna). Eu sunt un mare fan al urzicii, ceea ce nu pot spune despre toti membrii familiei mele… urzica are un miros si gust specific ceea ce nu le place tuturor. Dar luand in consideratie ca are un car de vitamine si minerale, ajuta la intarirea imunitatii si a intregului organism… si ca nu o mananci in fiecare zi, atunci de ce nu ?… daca o pregatesti cum trebuie, chiar e foarte gustoasa 😉 Aceasta mancarica este foarte buna cu o mamaliguta calda, chiar si copiii mei au mancat tot, tot 🙂

Vizitat de 387 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Alegem urzicile si le spalam sub jetul de apa, folositi neaparat manusi de protectie sa nu va usture mainile.

2
Făcut

Punem apa la fiert intr-o cratita si atunci cand incepe sa fiarba oparim urzica in ea timp de doua trei minute, nu mai mult fiindca se inmoaie prea tare. Dupa acest timp, le scoateti intr-o sita, clatiti cu apa rece si lasati sa se scurga.

3
Făcut

Curatam de coaja ceapa, o taiem marunt si o punem la prajit intr-o tigaie cu ulei.

4
Făcut

Urzica o tocam cu un cutit.

5
Făcut

Dupa care, o adaugam la ceapa care deja un pic s-a rumenit, amestecam bine si lasam la foc mic pentru 4-5 minute. Dupa care, adaugam apa fierbinte cat sa acopere totul. Punem frunza de dafin, curatam de coaja usturoiul si-l zdrobim aici, amestecam totul bine.

6
Făcut

Faina o calim un pic intr-o tigaie, aveti grija sa nu o ardeti, doar pana isi schimba putin culoarea. Dupa care, repede o scoateti din tigaie si o lasati sa se raceasca. Aceasta procedura are loc foarte repede, doar pana simtiti mirosul placut parca de nuca... asa imi pare mie :)

7
Făcut

Deci, dupa ce se raceste un pic turnam 50-70 ml de apa la ea si amestecam bine totul sa nu fie cocoloase.

8
Făcut

Luam cu un polonic, sau cu o lingura mai mare cate putin apa din tigaie.

9
Făcut

Si o adaugam in vasul cu faina amestecand continuu, procedura aceasta o repetam de cateva ori.

10
Făcut

Apoi toata compozitia aceasta o turnam in tigaia cu urzici si amestecam bine totul, saram si piparam. Lasam la foc pentru inca maxim 5-7 minute, stingem focul si punem deasupra capacul, lasam sa se patrunda pentru 10-15 minute.

11
Făcut

Apoi se poate de servit.
Pofta Buna!

anterior
Salata crocanta
urmator
Urzica cu ou

2 comentarii Ascunde Comentariile

buna.
de ce speli urzica fiarta? se spala inainte de fierbere de gunoaie ma refer.
urzica ulterior se gateste in apa in care a fiert.
zeama care ramane aka decoct de urzica se bea sau se clateste parul cu acest decoct.
decoctul de urzica contine fier si e un detoxifiant natural excelent

Da, buna intrebare… dupa ce fierbe o trecem doar un pic sub jetul de apa rece asa oprim pentru un moment din procesul de fierbere… mie mancarea aceasta imi place anume asa, adica sa nu fie ca o piure, dar daca tie iti place mai moale atunci fa cum crezi tu. Si da, nici nu pot nega ca urzica contine foarte multe substante benefice organismului nostru… eu tot folosesc apa in care a fiert, fiindca stiu de unde le-am cules, in cazul cand le-ai cumparat de la piata pot doar sa-ti propun sa clatesti parul… sa o bei nu te-as sfatui.

Adaugă comentariul tău