Ingrediente
-
500 gr Urzici
-
1-2 buc Ceapa
-
2-3 catei Usturoi
-
2 linguri Faina alba
-
2-3 linguri Ulei de floarea soarelui
-
1 buc Frunze de dafin
-
1 lingurita Sare
-
0,25 lingurita Piper negru macinat
Mod de preparare
Aceasta reteta am invatat-o inca de la bunica mea, ea ii spunea „Tocanita de urzici” si o pregatea neaparat in zilele de post si nu numai. Odata cu sosirea primaverii urzica o poti procura de la piata, eu o strang din padure… uneori o depozitez la rece in congelator si o folosesc mai tarziu (urzica pentru iarna). Eu sunt un mare fan al urzicii, ceea ce nu pot spune despre toti membrii familiei mele… urzica are un miros si gust specific ceea ce nu le place tuturor. Dar luand in consideratie ca are un car de vitamine si minerale, ajuta la intarirea imunitatii si a intregului organism… si ca nu o mananci in fiecare zi, atunci de ce nu ?… daca o pregatesti cum trebuie, chiar e foarte gustoasa 😉 Aceasta mancarica este foarte buna cu o mamaliguta calda, chiar si copiii mei au mancat tot, tot 🙂
Pași de urmat
1
Făcut
|
|
2
Făcut
|
|
3
Făcut
|
|
4
Făcut
|
|
5
Făcut
|
|
6
Făcut
|
|
7
Făcut
|
|
8
Făcut
|
|
9
Făcut
|
|
10
Făcut
|
|
11
Făcut
|
2 comentarii Ascunde Comentariile
buna.
de ce speli urzica fiarta? se spala inainte de fierbere de gunoaie ma refer.
urzica ulterior se gateste in apa in care a fiert.
zeama care ramane aka decoct de urzica se bea sau se clateste parul cu acest decoct.
decoctul de urzica contine fier si e un detoxifiant natural excelent
Da, buna intrebare… dupa ce fierbe o trecem doar un pic sub jetul de apa rece asa oprim pentru un moment din procesul de fierbere… mie mancarea aceasta imi place anume asa, adica sa nu fie ca o piure, dar daca tie iti place mai moale atunci fa cum crezi tu. Si da, nici nu pot nega ca urzica contine foarte multe substante benefice organismului nostru… eu tot folosesc apa in care a fiert, fiindca stiu de unde le-am cules, in cazul cand le-ai cumparat de la piata pot doar sa-ti propun sa clatesti parul… sa o bei nu te-as sfatui.