0 0
Aluat pentru pizza

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

500 g Faina alba calitate superioara
300 ml Apa
4-5 linguri Ulei de masline
1 lingurite Zahar
20 g Drojdie proaspata
1 lingurite Sare

Aluat pentru pizza

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Aceasta este varianta clasica de aluat pentru pizza, este reteta originala si ideala pentru pizza. Din putine ingrediente dar cu un rezultat perfect, important faina sa fie de buna calitate si atunci nu o sa aveti probleme cu aluatul.

Vizitat de 1.195 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Intr-un vas de 300 ml de apa calduta adaugam 20 g de drojdie proaspata, 1 lingurita de zahar si amestecam usor.

2
Făcut

Peste cateva minute veti observa ca acest amestec va face o spuma frumoasa.

3
Făcut

Cernem faina si adaugam sare si amestecul de drojdie, zahar, apa calduta si incepem sa amestecam ingredientele, periodic adaugand una cate una lingurile de ulei de masline.

4
Făcut

Aluatul il framintati cateva minute pana observati ca nu se mai lipeste de maini, daca mai este nevoie puteti sa mai adaugati un pic de faina dar nu multa, aluatul trebuia sa fie molcut. Astupati cu o folie sau un prosop si-l lasati sa creasca pentru 30-40 minute.

5
Făcut

Dupa acest timp o sa observati ca aluatul va creste frumos, semn ca e deja gata pentru modelare :) il intindeti pe o tava mai mare sau doua rotunde de copt, acest fel de aluat il folositi la orice fel de pizza doriti.
Pofta Buna!

anterior
Taietei de casa cu ciuperci la cuptor
urmator
Pizza cu sunca si mozzarella

Adaugă comentariul tău