Ingrediente
-
220 gr Faina alba
-
4 buc Oua2 oua si 2 galbenusuri
-
30 gr Zahar
-
1 lingura Otet de vin
-
un praf Sare
-
1-2 linguri Zahar pudra
Mod de preparare
Pe vremuri, aceasta prajitura nu lipsea de pe mesele de sarbatoare, fie ca era nunta, cumetrie, sau chiar sarbatorile in sanul familiei, gospodinele se intreceau, care mai de care, la forme si gusturi. Acum traditia s-a cam pierdut, locul acestor minunate prajituri l-au luat deserturile din comert. Astazi eu am hotarat sa-mi rasfat familia cu acest desert aratos si delicios, in felul acesta veti afla si voi aceasta reteta pe care am mostenit-o de la mama mea. Poate nu se va primi din prima floarea perfecta, dar gustoasa sigur o sa fie 🙂 , exersand, urmatoarele vor fi foarte frumoase. O mare atentie sa o aveti la uleiul bine incins, daca la aluat pot sa va „ajute” si copiii, la prajit nu e de dorit ca sa fie in preajma. Spor la treaba si mult succes!
Pasi de urmat
1
Facut
|
|
2
Facut
|
|
3
Facut
|
|
4
Facut
|
|
5
Facut
|
|
6
Facut
|
|
7
Facut
|
|
8
Facut
|
|
9
Facut
|
|
10
Facut
|
|
11
Facut
|
|
12
Facut
|
|
13
Facut
|
|
14
Facut
|
|
15
Facut
|