0 0
Prajitura cu visine

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

380 gr Faina alba
225 ml Lapte de vaca
3 buc Ouă
220 gr Zahar
220 ml Ulei fara miros
1 plic Praf de copt
1 buc Esenta de vanilie
1 buc Lamaie doar coaja
300-350 gr Visine
1-2 linguri Zahar pudra optional

Prajitura cu visine

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Pregatim o prajitura foarte simpla si foarte delicioasa, cu un gust dulce-acrisor si o aroma placuta de lamaie. Vara folosesc visinele proaspete, iar iarna pe cele conservate. In pasii de mai jos o sa cunoasteti o metoda foarte simpla de scoatere a samburilor din visine, fara a le trauma foarte tare, asta daca nu dispuneti de un aparat mai sofisticat 🙂 .

Vizitat de 337 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Eu scot samburii cu o agrafa de par, asa visinele nu se traumatizeaza si nu se distruge pulpa lor.

2
Făcut

Scoatem samburele cam in felul urmator, pana terminam toate visinele.

3
Făcut

Intr-un bol adaugam ouale, zaharul si esenta de vanilie, amestecam totul bine cu un tel.

4
Făcut

Apoi adaugam uleiul si laptele.

5
Făcut

Incorporam praful de copt in faina.

6
Făcut

Si o adaugam in vas, amestecand continuu sa nu fie cocoloase.

7
Făcut

Radem coaja de la lamaie si o adaugam in vasul cu aluat.

8
Făcut

Asternem cu hartie de copt tava si turnam in ea aluatul, il nivelam si distribuim uniform pe toata suprafata.

9
Făcut

Punem visinele deasupra si o dam la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute, la temperatura de 180-200°C.

10
Făcut

Dupa acest timp, ii faceti testul cu scobitoarea si daca iese bine, atunci puteti sa scoateti prajitura din cuptor, lasati sa se raceasca complet.

11
Făcut

Apoi portionati si dati cu zahar pudra.

12
Făcut

Dupa care o serviti cu mare placere.
Pofta Buna!

anterior
Ciorba de cartofi cu carne afumata
urmator
Visine conservate

Adaugă comentariul tău