0 0
Salata de dovlecei marinati (pentru iarna)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

6 kg Dovlecei
1kg Morcov
1 pahar Usturoi de 250 gr
500 ml Ulei de floarea soarelui
1,5 pahar Otet de masa de 250 gr
3 linguri Sare neiodata
1 pahar Zahar
1 legatura Frunze de telina
1 legatura Patrunjel proaspat
1 legatura Marar verde

Salata de dovlecei marinati (pentru iarna)

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Sa va zic sincer, eu am un carnetel in care imi scriu toate retetele de mancaruri preferate si chiar ar fi bine sa aveti si voi unul in care sa va scrieti retetele voastre deja… pe acele mostenite de la mama, sau bunica care sunt bine experimentate, le am bine intiparite in memorie… dar foarte tare imi place sa ascult de ceilalti, de ce le place si ce gatesc gustos alte gospodine frumoase. Si la retetele scrise in carnetel, la denumirea retetei imprumutate, intr-un coltisor este pus in paranteze si un calificativ, de genul: (Facut); (Gustos); (tanti Maria); (incerc neaparat); etc.
Asa a aparut si reteta aceasta de ”Salata de dovlecei marinati (pentru iarna)”… la denumire ei este scris: (Facut, gustos, mama soacra – de la tanti Alexandra) 😉
O salata de dovlecei foarte gustoasa, crocanta si foarte aromata! Eu o fac deja de cativa ani buni si noua ne place foarte tare. O servim cu cartofi prajiti, dar foarte buna si cu orez, paste… fiecare cum prefera deja.
O faceti cu incredere… merita! 🙂

(Visited 880 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Dovleceii ii spalam si ii taiem rondele de grosimea 1-1,5 cm. Daca sunt prea mari dovleceii, ii taiati in jumatate, apoi feliati. Morcovii ii curatam de coaja si-i taiem rondele subtiri.

2
Facut

Usturoiul il decojim, si-l taiem felii subtiri... ai nevoie de un pahar plin cu usturoi deja feliat. Intr-un vas mai mare punem usturoiul, uleiul, sarea, zaharul, otetul si amestecam totul bine... sa se dizolve sarea si zaharul.

3
Facut

Spalam verdeata (telina, marar si patrunjel) si o taiem marunt. Peste ea adaugam compozitia de ulei cu otet... pe care am pegatit-o mai inainte. Amestecam bine.

4
Facut

Dupa care, adaugam in vasul cu dovlecei si morcovi. Trebuie sa aveti un vas incapator, care sa va dea posibilitatea de a amesteca toate ingredientele foarte bine. Lasam sa se odihneasca pentru 15-20 de minute.

5
Facut

Apoi punem totul in borcane de 1l. Deasupra punem capace, dar nu sigilam.

6
Facut

Borcanele le aranjam intr-o cratita mai mare pentru a le steriliza. Turnam apa in cratita un pic mai sus de jumatatea borcanului. Din momentul fierberii lasam sa se sterilizeze 1-1,5 ore.
Dupa acest timp, sigilam capacele la borcane.

7
Facut

Si le punem cu capacul in jos, astupam cu o plapuma groasa si lasam asa peste noapte... sau pana se racesc borcanele. Dupa care, le depozitati la rece intr-o camara, sau in beci.

8
Facut

Se pot consuma imediat, dar peste 2-3 saptamani o sa fie mai gustosi... atunci o sa fie marinati bine.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Gofre belgiene cu vanilie
urmator
Salata „Primavara”
anterior
Gofre belgiene cu vanilie
urmator
Salata „Primavara”

Adauga comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here