Ingrediente
-
6 kg Dovlecei
-
1kg Morcov
-
1 pahar Usturoide 250 gr
-
500 ml Ulei de floarea soarelui
-
1,5 pahar Otet de masade 250 gr
-
3 linguri Sare neiodata
-
1 pahar Zahar
-
1 legatura Frunze de telina
-
1 legatura Patrunjel proaspat
-
1 legatura Marar verde
Mod de preparare
Sa va zic sincer, eu am un carnetel in care imi scriu toate retetele de mancaruri preferate si chiar ar fi bine sa aveti si voi unul in care sa va scrieti retetele voastre deja… pe acele mostenite de la mama, sau bunica care sunt bine experimentate, le am bine intiparite in memorie… dar foarte tare imi place sa ascult de ceilalti, de ce le place si ce gatesc gustos alte gospodine frumoase. Si la retetele scrise in carnetel, la denumirea retetei imprumutate, intr-un coltisor este pus in paranteze si un calificativ, de genul: (Facut); (Gustos); (tanti Maria); (incerc neaparat); etc.
Asa a aparut si reteta aceasta de ”Salata de dovlecei marinati (pentru iarna)”… la denumire ei este scris: (Facut, gustos, mama soacra – de la tanti Alexandra) 😉
O salata de dovlecei foarte gustoasa, crocanta si foarte aromata! Eu o fac deja de cativa ani buni si noua ne place foarte tare. O servim cu cartofi prajiti, dar foarte buna si cu orez, paste… fiecare cum prefera deja.
O faceti cu incredere… merita! 🙂
Pasi de urmat
1
Facut
|
|
2
Facut
|
|
3
Facut
|
|
4
Facut
|
|
5
Facut
|
|
6
Facut
|
|
7
Facut
|
|
8
Facut
|