0 0
Gofre belgiene cu vanilie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

300 gr Faina alba
400 ml Lapte de vaca
100 gr Unt topit
4 buc Oua separam galbenusurile de albusuri
2-3 linguri Zahar dupa gust
10 gr Praf de copt
un praf Sare
1 buc Zahar vanilat

Gofre belgiene cu vanilie

Ingrediente

Mod de preparare

Share

”Viata oricui este o poveste. Tu hotarasti cat de buna va fi povestea ta!”… o maxima frumoasa, nu? 😉
Astazi m-am trezit cu o buna dispozitie si mi-am zis ca, o zi reusita trebuie sa o pornim cu dreptul. Si pana nu s-a trezit armata mea, am hotarat sa pregatesc ceva delicios la micul dejun 🙂
Va prezint reteta de gofre belgiene cu vanilie! O reteta ce se pregateste foarte usor si repede, plus la toate ca e din ingrediente accesibile. Sunt foarte gustoase si le puteti servi cu orice topping preferati dumneavoastra… sos caramel sau de ciocolata, iaurt sau inghetata… sau ca si mine, cu fructe de sezon 😉
Petru a le pregati, o sa ai nevoie de un aparat electric pentru gofre… eu le mai pregatesc si in forme de silicon… asa ca la vafe cu ciocolata. Merita sa le incercati… nu doar pentru mic dejun, dar si ca o gustare rapida.

(Visited 104 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas mai mare punem faina, praful de copt si sarea... amestecam totul bine. Apoi adaugam galbenusurile, untul topit si racit, zaharul vanilat si laptele putin cate putin... amestecam cu un tel sa nu fie cocoloase.

2
Facut

In alt vas ne ocupam de albusuri... adaugam zaharul si le batem spuma. Vasul in care bateti albusurile trebuie sa fie curat si aveti mare grija cand separati ouale, sa nu fie nici urma de galbenus in albus... alfel riscati sa nu le mai bateti.
Adaugam apoi spuma de albusuri in vasul cu aluat, incorporam usor cu miscari de jos in sus.

3
Facut

Aparatul il incalzim din timp, il ungem cu putin ulei. Apoi, cu un polonic, punem aluat in el intr-un strat uniform, inchidem aparatul si lasam sa se coaca gofrele pentru 4-5 minute... vedeti dupa aparatul vostru. Dupa acest timp, gofrele ar trebui sa fie gata, le scoatem pe un gratar ca sa se raceasca un pic. Procedati astfel pana terminati tot aluatul.

4
Facut

Pentru un aspect mai frumos, cu ajutorul unui cutit puteti usor elimina excesul de aluat... dar va asigur ca nu e o mare problema :)
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Coacaza rosie – conservata la congelator
urmator
Salata de dovlecei marinati (pentru iarna)
anterior
Coacaza rosie – conservata la congelator
urmator
Salata de dovlecei marinati (pentru iarna)

Adauga comentariu