Ingrediente
-
300 gr Faina alba
-
400 ml Lapte de vaca
-
100 gr Unttopit
-
4 buc Ouaseparam galbenusurile de albusuri
-
2-3 linguri Zahardupa gust
-
10 gr Praf de copt
-
un praf Sare
-
1 buc Zahar vanilat
Mod de preparare
”Viata oricui este o poveste. Tu hotarasti cat de buna va fi povestea ta!”… o maxima frumoasa, nu? 😉
Astazi m-am trezit cu o buna dispozitie si mi-am zis ca, o zi reusita trebuie sa o pornim cu dreptul. Si pana nu s-a trezit armata mea, am hotarat sa pregatesc ceva delicios la micul dejun 🙂
Va prezint reteta de gofre belgiene cu vanilie! O reteta ce se pregateste foarte usor si repede, plus la toate ca e din ingrediente accesibile. Sunt foarte gustoase si le puteti servi cu orice topping preferati dumneavoastra… sos caramel sau de ciocolata, iaurt sau inghetata… sau ca si mine, cu fructe de sezon 😉
Petru a le pregati, o sa ai nevoie de un aparat electric pentru gofre… eu le mai pregatesc si in forme de silicon… asa ca la vafe cu ciocolata. Merita sa le incercati… nu doar pentru mic dejun, dar si ca o gustare rapida.
Pasi de urmat
1
Facut
|
|
2
Facut
|
In alt vas ne ocupam de albusuri... adaugam zaharul si le batem spuma. Vasul in care bateti albusurile trebuie sa fie curat si aveti mare grija cand separati ouale, sa nu fie nici urma de galbenus in albus... alfel riscati sa nu le mai bateti. |
3
Facut
|
Aparatul il incalzim din timp, il ungem cu putin ulei. Apoi, cu un polonic, punem aluat in el intr-un strat uniform, inchidem aparatul si lasam sa se coaca gofrele pentru 4-5 minute... vedeti dupa aparatul vostru. Dupa acest timp, gofrele ar trebui sa fie gata, le scoatem pe un gratar ca sa se raceasca un pic. Procedati astfel pana terminati tot aluatul. |
4
Facut
|