1 0
Cum fierbem nautul

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

500 g Naut uscat

Cum fierbem nautul

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Nautul este bogat în proteine, saruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier) si în complexul de vitamine B. Avand o concentratie ridicata de proteine nautul are o valoare alimentara deosebita, inlocuind in buna parte proteinele din carne. Deobicei foloseam naut la conserva, dar acum am inceput sa-l fierb acasa in cantitati mai mari si sa-l congelez pentu diferite mancaruri. Desi e un proces migalos, merita tot efortul.

Vizitat de 2.357 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Turnati nautul intr-un vas mai mare si adaugati apa cat sa acopere de 5-6 ori volumul lui. Lasati peste noapte la inmuiat nautul.

2
Făcut

Daca intre timp observati ca s-a marit prea mult in volum si nu mai este acoperit de apa, mai adaugati un pic de apa.

3
Făcut

A doua zi in scurgeti bine de apa, il mai spalati inca o data si il puneti la fiert cu apa cam sa il acopere de doua ori. Cand incepe sa fiarba va face spuma, o luati usor cu o lingura, faceti focul mic si lasati-l incet sa se gateasca.

4
Făcut

Daca mai este nevoie, mai adaugati apa fiarta pe parcurs. O sa fie gata cam in 4-5 ore, atunci cand luati un bob si-l strivit intre degete este cremos si moale. Cand este gata, luati cratita de pe aragaz si-l lasati pina se raceste complet.
Cand e deja rece il strecurati printr-o sita pentru macaroane.

5
Făcut

Se poate pastra la frigider 2-3 zile daca il consumati imediat. La congelator il depozitati in pungi mai mici sau mai mari, nu-si schimba deloc gustul si textura. Cu cateva ore inainte sa il folositi, il scoateti sa se dezghete un pic la temperatura camerei.

anterior
Urzica pentru iarna
urmator
Supa de naut

Adaugă comentariul tău