2 1
Porumbei din aluat dospit

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Adjust Servings:
700-800 gr Faina alba calitate superioara
300 ml Lapte de vaca
60 gr Unt la temperatura camerei
2 buc Oua + 1 pentru uns deasupra
10 gr Drojdie uscata
0,5 lingurita Sare
150-200 gr Zahar
1 buc Esenta de vanilie
1 lingura Ulei de floarea soarelui

Porumbei din aluat dospit

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Cu nostalgie imi amintesc de timpurile petrecute la bunici, atunci cand impreuna cu bunica coceam hulubasi. Acum a devenit o traditie foarte frumoasa si in familia mea, in apropierea primaverii, impreuna cu copiii coacem porumbei din aluat dospit. Arata foarte bine si sunt foarte gustosi. Porumbelul este o pasare gingasa, ce a fost din totdeauna aducatorul vestilor bune, mesagerul dragostei si bucuriei, simbolul pacii si al prieteniei. Cineva va spune ca sunt niste chifle simple, dar pentru mine sunt niste amintiri si sentimente de valoare , pe care cu drag vi le impartas si voua 🙂 .

(Visited 4.074 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Punem laptele in bolul unui mixer, peste lapte punem zaharul si drojdia si pornim un pic mixerul, doar cat sa se amestece ingredientele.

2
Facut

Dupa ce s-au amestecat ingredientele, adaugam ouale, esenta de vanilie si faina putin cate putin, continuand sa mixam.

3
Facut

Dupa ce am adaugat toata faina, adaugam sarea si marim un pic viteza la mixer, daca punem sarea la inceput nu o sa-si faca efectul drojdia. Apoi adaugam untul moale, care este la temperatura camerei si lasam sa se mixeze pentru 5-7 minute, sau pana cand se desprinde totul de bol.

4
Facut

Dupa acest timp o sa observam ca aluatul e framantat bine, se desprinde foarte usor de pe carlig.

5
Facut

Scoatem apoi aluatul din bol pe o suprafata de lucru si-i dam o forma rotunda, il punem intr-un vas uns cu un pic de ulei si il astupam cu o folie de plastic, lasam aluatul sa creasca aproximativ pentru o ora.

6
Facut

Dupa acest timp vom observa ca si-a dublat volumul, a crescut foarte frumos.

7
Facut

Il scoatem din vas pe o suprafata de lucru si-l impartim in 12-13 bucati mici, aproximativ egale.

8
Facut

Acum o sa incepem sa modelam hulubasii nostri :) : din fiecare bucata intindeti pe masa presarata cu putina faina cate un rulou subtire.

9
Facut

Apoi aduceti capat spre capat, cam in felul urmator.

10
Facut

Si un capat il trecem prin mijloc formand astfel un porumbel.

11
Facut

Cu cutitul faceti 3-4 taieturi la capatul ce vine dedesubt, asta o sa fie coada, cam asa ar trebui sa arate.

12
Facut

Aici aveti o poza cu micul ajutor, era foarte concentrat la instructiunile mele... oricum a facut ce a vrut el, sau mai bine zis, ceea ce a putut sa faca el :) .

13
Facut

Continuam: aranjam fiecare hulub, deja format, intr-o tava asternuta cu o foaie de copt, lasati loc intre ei pentru a creste.

14
Facut

Ii lasam sa creasca pentru 15-20 de minute, apoi batem un ou si-i ungem cu el deasupra.

15
Facut

Dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 180-200°C , pentru 15-20 de minute, sau pina se rumenesc frumos deasupra.

16
Facut

Cand sunt gata ii scoatem de la cuptor si ii lasam un pic sa se raceasca, apoi putem sa-i servim.
Pofta Buna!

Adelina

Pilaf cu carne de porc
anterior
Pilaf cu carne de porc
Biscuiti crocanti cu seminte si ovaz
urmator
Biscuiti crocanti cu seminte si ovaz
Pilaf cu carne de porc
anterior
Pilaf cu carne de porc
Biscuiti crocanti cu seminte si ovaz
urmator
Biscuiti crocanti cu seminte si ovaz

Adauga comentariu