0 0
Brownie cu dovlecel

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

Brownie
150gr Ciocolata neagra
200 gr Dovlecei dovlecel tinerel
180 gr Zahar
150 gr Faina alba
100 gr Unt
2 buc Ouă
30 gr Cacao pudra
5 gr bicarbonat de sodiu
0,5 lingurita Sare
1 buc Esenta de vanilie o poti inlocui cu cea de rom
Glazura
60 ml Lapte de vaca
60 gr Zahar
20 gr Cacao pudra
40 gr Unt
Decorare
50 gr Ciocolata neagra optional
cateva frunzulite Menta verde

Brownie cu dovlecel

Ingrediente

  • Brownie

  • Glazura

  • Decorare

Mod de preparare

Distribuie

Cine a zis, a zis corect: „Oamenii fericiti citesc si beau cafea” 🙂 Si ce merge mai bine cu o cafea? Sigur ca un brownie cu ciocolata neagra, foarte bun si delicios!
Nu am cuvinte suficiente pentru a va reda gustul si textura acestui brownie… este pur si simplu fenomenal, il puteti pregati cu incredere chiar si pentru o masa de sarbatoare. Dovlecelul este un ingredient des intalnit la prepararea deserturilor, el are un gust neutru dar ii da copturii o textura interesanta, umeda si moale. Va asigur ca in acest brownie, dovlecelul nu se simte absolut defel, aici predomina gustul intens de ciocolata si cacao. Apropo! Nu va zgarciti, alegeti o ciocolata si cacao buna, de calitate.
Chiar va propun sa va rasfatati un pic… Brownie + o carte buna, pe care sa o puteti citi in liniste + o cafea aromata… ce poate fi mai bun? Tu ce zici? 😉

Vizitat de 244 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Ciocolata si untul il topim la baie de aburi sau la cuptorul cu microunde... aveti grija la cuptorul cu microunde sa folositi impulsuri mici si amestecati periodic ca sa nu ardeti ciocolata. Apoi lasam sa se raceasca un pic.

2
Făcut

Dovlecelul il dam prin razatoarea cea mica.

3
Făcut

Intr-un vas mai mare punem ouale, zaharul, sarea si esenta de vanilie. Amestecam totul bine.

4
Făcut

Intr-un vas amestecam ingredientele uscate: faina, praful de cacao si bicarbonatul de sodiu.

5
Făcut

Adaugam in vasul cu oua compozitia uscata si amestecam bine. Urmeaza dovlecelul dat prin razatoare.

6
Făcut

Si apoi ciocolata cu untul topit, care intre timp s-a racorit.

7
Făcut

Amestecam totul bine si turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt (forma 24-24 cm). Dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 175°C pentru 25-30 de minute.

8
Făcut

Dupa acest timp, facem testul cu scobitoarea si daca iese bine, il scoatem din rola si il lasam sa se raceasca.

9
Făcut

Facem apoi glazura: intr-un vas punem toate ingredientele pentru glazura si amestecam bine... fierbem la foc mediu, pana se incorporeaza toate ingredientele. Eu am asteptat sa se raceasca un pic ca sa aiba o consistenta mai groasa.

10
Făcut

Am turnat glazura deasupra copturii si am nivelat usor. Deasupra am ornat cu ciocolata neagra, am dat prin razatoarea mai lata.

11
Făcut

Este foarte gustos... il savurati cu ce preferati mai mult :)
Pofta Buna!

anterior
Salata cu frunze de papadie
urmator
Prajitura rasturnata cu mere

Adaugă comentariul tău