0 0
Ciorba de cartofi cu carne afumata

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

400-500 gr Carne afumata
5-6 buc Cartofi medii
1 buc Morcov
0,5 buc Radacina de telina
1 buc Ceapa
400-500 gr Bors acru dupa gust
1 lingura Sare dupa gust
50-70 ml Ulei de floarea soarelui
1 legatura Patrunjel proaspat
2 buc Ouă doar galbenusurile
100 ml Smantana

Ciorba de cartofi cu carne afumata

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Zilele trecute imi veni asa o pofta mare de o ciorba delicioasa cu carne afumata, nu e chiar sanatos, dar e al naibii de gustos, mai ales daca e servita cu niste ardei iuti 🙂 . Alegeti carne cu putina grasime si legumele voastre preferate, eu am folosit aceasta combinatie si este foarte reusita.

Vizitat de 1.527 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Legumele (morcovul, radacina de telina si ceapa) se spala si se taie cubulete medii, se pun apoi la prajit intr-o tigaie cu ulei.

2
Făcut

Lasati sa se pregateasca pentru 7-10 minute, dupa care adaugam carnea taiata bucati mai mari si mai lasati pe foc inca 5 minute.

3
Făcut

Treceti totul intr-o cratita cu volumul de 4-5 litri.

4
Făcut

Turnam in cratita 2-3 litri de apa.

5
Făcut

Cand apa incepe sa fiarba, faceti focul mic, acoperiti cratita cu capac si lasati sa fiarba pentru 25-30 de minute.

6
Făcut

Dupa care adaugam cartofii spalati, curatati si taiati cubulete medii, lasam sa fiarba inca pentru 15-20 de minute, sau pana sunt gata cartofii.

7
Făcut

Intr-un bol mai adanc amestecam galbenusurile de ou cu smantana.

8
Făcut

Cand cartofii s-au fiert, adaugam borsul acru si potrivim de sare, lasam sa fiarba pentru 3-5 minute.

9
Făcut

Apoi luam cu un polonic din zeama de ciorba si turnam in amestecul de smantana, amestecand continuu, asa cam 7-9 polonice.

10
Făcut

Apoi turnati in cratita cu ciorba, amestecati bine.

11
Făcut

Spalam, tocam marunt patrunjelul si-l adaugam in ciorba, lasam sa fiarba inca 2-3 minute, dupa care stingem focul, punem capacul si lasam sa se patrunda totul pentru 10-15 minute.

12
Făcut

Se serveste aceasta ciorba calda, cu niste ardei iuti.
Pofta Buna!

anterior
Zmeura conservata cu zahar (fara fierbere)
urmator
Prajitura cu visine

Adaugă comentariul tău