0 0
Flori de dovlecel pane

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

10-16 flori Flori de dovlecel
1 buc Ouă
125 gr Faina
200-220 ml Bere rece
0,5 lingurita Sare
pentru prajit Ulei de floarea soarelui

Flori de dovlecel pane

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Sa imi zis cineva ca eu o sa mananc flori de dovleac, ba chiar mai mult, sa le pregatesc chiar eu… zau ca nu credeam 🙂
Dar iata ca, vara aceasta a trecut pe la noi in vizita o matusa recent venita din Italia si mare i-a fost mirarea cand a vazut tufa de dovleac in floare. Nu a stat mult pe ganduri, a strans florile si, in doi timpi si trei miscari, a pregatit faimoasa reteta italiana de „Fiori di Zucca croccanti in Pastella”. Nu m-am asteptat ca o sa ne placa, nu am mancat niciodata pana atunci… ceva nou si necunoscut pentru noi… dar mie imi plac provocarile 😉
De atunci, nu ezit sa pregatesc aceste flori frumusele si gustosele 🙂 Pe viitor o sa vin cu mai multe retete pregatite de mine, dar pana atunci… v-o prezint pe cea mai simpla!

Vizitat de 380 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Trebuie sa alegem flori care nu sunt prea desfacute, sau deja trecute si ofelite.

2
Făcut

Trebuie neaparat sa scoatem pistilul, acel bulb din mijlocul florii si sa spalam usor florile.

3
Făcut

Le punem apoi sa se scurga pe un servetel de bucatarie.

4
Făcut

Pentru prepararea aluatului: batem bine un ou intr-un vas mai maricel.

5
Făcut

Adaugam berea rece si faina, saram si amestecam bine sa nu fie cocoloase.

6
Făcut

Punem la foc uleiul, apoi trecem fiecare foare prin aluat.

7
Făcut

Dupa care, o punem in uleiul incins si prajim la foc mediu. Atent, cu o furculita sau o spatula o intoarcem de pe o parte pe alta.

8
Făcut

Dupa ce s-a prajit frumos, o scoatem pe un platou, sau farfurie asternuta cu o foaie de copt. Prajim astfel toate florile.

9
Făcut

Sunt gata de consumat.
Pofta Buna!

anterior
Hotdog pregatit acasa
urmator
Rulada cu broccoli si piept de pui

Adaugă comentariul tău