3 0
Gaina umpluta cu ciuperci si cascaval

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

1 buc Carne de pui 1-1,50 kg
1-2 buc Ceapa
500-600 gr Ciuperci champinion
150 gr Cascaval
2-3 buc Ouă
2-3 felii Paine
150 ml Lapte de vaca
100 ml Ulei de floarea soarelui
0,25 lingurita Piper negru macinat
1 lingurita Rozmarin
1 lingurita Sare

Gaina umpluta cu ciuperci si cascaval

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Este o reteta pe care nu o pregatesc in fiecare zi, doar de sarbatori si va pot spune ca isi merita tot efortul depus. Are un aspect foarte atragator si e foarte gustoasa, are succes garantat la oaspeti.

Vizitat de 8.940 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Spalam bine puiul.

2
Făcut

"Dezbracam" puiul de piele, incepem de la gat.

3
Făcut

Atent dam pielea la o parte, taiem incheietura de la aripi, ele vor ramane cu pielea.

4
Făcut

Apoi atent dezlepim pielea fara a o rupe, dar daca totusi se rupe, nu va deranjati, o coasem dupa ce o umplem.

5
Făcut

Asa ar trebui sa fie la final, straniu, nu? :)

6
Făcut

Acum ne vom ocupa de umplutura: spalam ciupercile, le taiem felii si le punem sa se caleasca in putin ulei.

7
Făcut

Dupa ce s-a evaporat toata apa si s-au rumenit un pic, le scoatem intr-un vas aparte.

8
Făcut

Curatam de coaja ceapa si o taiem marunt.

9
Făcut

O punem sa se caleasca un pic in tigaia in care am pregatit ciupercile.

10
Făcut

Apoi adaugam in tigaie cipercile si le mai coacem inpreuna pentru cateva minute.

11
Făcut

Dupa acest timp le trecem intr-un vas sa se racoreasca.

12
Făcut

Acum punem cateva felii de paine la inmuiat cu laptele caldut.

13
Făcut

Intre timp, scoatem carnea de pe oase, o tocam marunt, o punem intr-un vas mai mare si adaugam la ea ciupercile cu ceapa.

14
Făcut

Taiem cascavalul cubulete si-l adaugam in vasul cu celelalte ingrediente.

15
Făcut

Scurgem de lapte painea si o faramitam deasupra.

16
Făcut

Apoi adaugam ouale, sarea si piperul negru macinat.

17
Făcut

Amestecam totul impreuna, trebuie sa obtii o consistenta ca la parjoale, poate putin mai molcuta.

18
Făcut

Cu acest amestec umplem pielea de gaina.

19
Făcut

Apoi cu un ac si ata, coasem toate gaurile.

20
Făcut

Punem ulei intr-o forma de copt si trecem in ea puiul, deasupra il ungem iarasi cu un pic de ulei si-l presuram cu rozmarin maruntit.

21
Făcut

Il astupam cu folie de aluminiu si-l dam la copt pentru 40 de minute, la temperatura 200-220 °C, eu l-am astupat cu capacul de la forma.

22
Făcut

Dupa acest timp, scoatem folia de aluminiu si o mai lasam sa se coaca 20-30 minute, pina se rumeneste frumos, din cand in cand o mai stropiti cu uleiul din tava.

23
Făcut

O scoatem de la rola si o lasam sa se raceasca bine, inainte de a o servi nu uitati sa scoateti ata, puteti folosi ata neagra sa se vada mai bine. Se serveste rece, iata cum arata si o felie din ea.

24
Făcut

Pofta Buna!

Clatite cu visine
anterior
Clatite cu visine
Chipsuri cu salata din batoane de crabi surimi si cascaval
urmator
Chipsuri cu salata din batoane de crabi surimi si cascaval

Adaugă comentariul tău