1 0
Pasca cu branza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

600-650 gr Faina alba calitate superioara
11 gr Drojdie uscata
125 ml Lapte de vaca
125 gr Apa
150 gr Zahar +3 linguri pentru branza
3 buc Oua
80 gr Unt topit si racorit
1,5 lingurita Sare
500 gr Branza de vaci
50-60 gr Stafide
4 linguri Gris de grau
1 lingura Ulei de floarea soarelui
1 buc Esenta de vanilie
0,25 lingurita bicarbonat de sodiu

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pasca cu branza

Ingrediente

Mod de preparare

Este o pasca cu aluat de cozonac, branza de vaci, stafide si cu o aroma dulce de vanilie. Pentru aceasta pasca trebuie neaparat sa folositi o branza mai uscata, scursa bine de zer, iar stafidele puteti sa le inlocuiti cu alte fructe uscate. Respectati pasii si ingredientele din reteta si neaparat veti obtine o pasca delicioasa, rumena si frumoasa, numai buna pentru masa dumneavoastra de sarbatoare.

(Visited 133 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pentru inceput ne vom ocupa de aluat: intr-un bol amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si apa calduta, lasam 10-15 minute pana incepe sa faca spuma.

2
Facut

Intr-un vas mai mare turnam laptele cald, untul topit si racorit un pic, 1 ou, 1 lingurita de sare, 150 gr zahar si amestecam bine.

3
Facut

Apoi adaugam compozitia de drojdie si amestecam.

4
Facut

Acun vom adauga 500 gr de faina si amestecam aluatul cu o lingura, sau cu o spatula.

5
Facut

Mai adaugam un pic de faina si incepem sa framantam aluatul cu mainile.

6
Facut

La final trebuie sa obtinem un aluat moale, dar nelipicios si usor de modelat. Il acoperiti cu un prosop si-l lasati sa creasca pentru 40-50 de minute.

7
Facut

Dupa care, il scoateti pe suprafata de lucru si taiati cam 1/3 din el, aceasta bucata o vom folosi pentru a face baza rotunda.

8
Facut

Din bucata cealalta de aluat mai taiem 1/3 , din bucata mai mica vom facem crucea din mijloc.

9
Facut

Partea ramasa o impartim in doua bucati egale, vom face din ele bordura la pasca.

10
Facut

Am folosit tava rotunda cu borduri detasabile de 28cm in diametru asa ca, luam prima bucata de aluat, pentru baza si o intindem cu facaletul intr-un cerc cam de 28 cm.

11
Facut

Ungem cu un pic de ulei tava si il trecem in el, nivelam usor.

12
Facut

Apoi vom modela bordurile: luam acele 2 bucati si le intindem in 2 baghete subtiri si lungi, de 110 cm fiecare.

13
Facut

Si incepeti sa le imletiti usor.

14
Facut

Apoi impletitura o aranjati in tava.

15
Facut

Luam ultima bucata de aluat, cea mai mica, si o taiem in jumatate.

16
Facut

Intindem din ele 2 baghete subtiri si lungi, de aproximativ 70 cm, le impletim si pe ele.

17
Facut

Pentru a obtine elementul crucii, il impartim in jumatate. Pe aceste doua le punem linga tava.

18
Facut

Si le astupam, impreuna cu tava, le lasam sa creasca pentru 60-70 de minute.

19
Facut

Cand aproape sa se termine timpul de crescut, vom pregati umplutura pentru pasca: intr-un vas adaugam branza, 1 ou, 3 linguri de zahar, 2 linguri de gris, 1 lingura ulei, 0,5 lingurite sare, 0,25 lingurita de bicarbonat de sodiu, esenta de vanilie si amestecam totul bine.

20
Facut

Apoi adaugam stafidele, pe care le-am spalat bine, amestecam totul.

21
Facut

Peste baza presuram 2 linguri de gris, nu si pe bordura.

22
Facut

Si trecem branza in mijloc, nivelam un pic.

23
Facut

Apoi facem un canal drept pe mijloc.

24
Facut

Aranjam in el prima bucata de cruce.

25
Facut

La fel facem inca un canal, taiem usor pe mijloc bucata de impletitura, dar nu pana la capat si aranjam cealalta bucata de cruce.

26
Facut

Intr-un vas mai mic batem bine un ou si ungem cu el pasca noastra.

27
Facut

Dam apoi tava cu pasca in cuptorul preincalzit la temperatura de 160-170 °C pentru 60 de minute. Dupa primele 15 minute acoperiti pasca cu o folie de aluminiu, se rumeneste prea tare.

28
Facut

Dupa 30 de minute, scoateti folia de aluminiu si mai coaceti inca pentru 10-15 minute, pina se rumeneste frumos.

29
Facut

Apoi o scoateti din cuptor si o acoperiti cu un prosop, pina se mai raceste un pic, dupa care o scoateti din tava si o lasati sa se raceasca complet.

30
Facut

Asa arata in interior.

31
Facut

Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
Paine cu lapte
anterior
Paine cu lapte
urmator
Cozonaci cu nuca, cacao si bezea

Adauga comentariu