1 0
Cappelletti

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

250 gr Carne de porc
250 gr Carne de vita
100 gr Mortadella
50-70 gr Speck
3-4 buc Ouă
600-700 gr Faina
80-90 gr Parmesan
80 gr Unt
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat
0,25 lingurita Nucsoara optional

Cappelletti

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Acus va voi scrie in cativa pasi simpli reteta italiana de „Cappelletti”! Stiu ca majoritatea din voi procurati acest produs deja gata preparat din orice supermarket, sau magazin mare, insa va pot spune ca nu se fac greu… un pic cam migaloasa e toata procedura, dar daca faci o cantitate mai mare si o congelezi, atunci ai la orice ora magazinul tau de cappelletti acasa 🙂 , mai jos o sa afli si metoda de congelare. Va pot spune ca deja de ani buni ma folosesc de aceasta reteta si mereu e cu succes.

Vizitat de 2.820 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Pentru inceput vom pregati umplutura pentru aluat: dam prin masina de tocat carnea speckul, bucata de mortadella, carnea de vita si cea de porc, punem totul intr-un vas mai mare si apoi adaugam parmezanul dat prin razatoarea cea mica.

2
Făcut

Intr-o cratita topim untul.

3
Făcut

Il lasam un pic sa se raceasca si-l adaugam in vas, saram, piparam, radem si un pic de nucsoara, amestecam totul bine.

4
Făcut

Cam asa ar trebui sa se primeasca, sa nu fie prea moale.

5
Făcut

Acum vom pregati aluatul: intr-un vas mai mare amestecam ouale cu faina si framantam un aluat un pic mai moale decat la taiteii de casa.

6
Făcut

Impartim aluatul in 4 bucati pe care le invelim cu folie de plastic si le lasam un pic sa se odohneasca. Apoi pe o suprafata de lucru intindem subtire o bucata de aluat.

7
Făcut

Apoi cu un pahar, sau cu o forma rotunda, decupam cerculete mici.

8
Făcut

Cu o lingurita luam cate putin din umplutura de carne si punem pe bucatica rotunda de aluat.

9
Făcut

Si inchidem bine capetele, le presam bine cu degetele.

10
Făcut

Apoi unim bine cele doua colturi.

11
Făcut

Cam asa ar trebui sa fie.

12
Făcut

Procedam astfel pina le terminam de facut pe toate, apoi mai intindem o turta de aluat si mai facem inca o tura :) .

13
Făcut

Eu de obicei fac din cantitatea dubla de ingrediente si o parte le congelez, se pastreaza perfect pentru 2, sau chiar si 3 luni. Procedam in felul urmator: presuram faina pe un platou, sau farfurie si asezam pe ea cappelletti, apoi dam la congelator pentru 20-30 de minute. Daca le punem in pungi fara sa le congelam un pic, se vor lipi unul de altul.

14
Făcut

Dupa acest timp le scoatem de la rece si le punem in pungi, sau in caserole pentru congelator, scriem data fabricarii si le dam inapoi in congelator.

15
Făcut

Daca dorim sa le servim imediat atunci punem intr-o cratita apa la fiert, adaugam sare si cand incepe sa fiarba apa punem in ea cateva cappelletti.

16
Făcut

Sunt gata in aproximativ 10 minute, trebuie sa se ridice toate la suprafata.

17
Făcut

Apoi le luam cu o spatula cu gauri din apa si le punem in alt vas, deasupra punem o bucatica mica de unt si un pic de parmezan ras.

18
Făcut

Se serveste cald.
Pofta Buna!

File de porc la cuptor cu usturoi si vin alb
anterior
File de porc la cuptor cu usturoi si vin alb
Ciorba cu varza si sfecla rosie
urmator
Ciorba cu varza si sfecla rosie

Adaugă comentariul tău