0 0
Cartofi cu smantana

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

1-1,5 kg Cartofi
400 gr Smantana
1 buc Ceapa mare, sau doua mai mici
2-3 linguri Faina alba
50 ml Ulei de floarea soarelui
1 lingurita Sare dupa gust
0,25 lingurita Piper negru macinat
1 buc Frunze de dafin

Cartofi cu smantana

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Cartofi super de cremosi cu smantana. Cand eram mica, in fiecare vara ai mei ma duceau la tara, la bunici… timpuri bune mai erau, fara griji si fara nevoi 🙂 mancare bio, ecologica … fara adaosuri si chimicale. Mie imi placea foarte mult aceasta mancarica si pregatea bunica un ceaun mare de cartofi cu smantana, deasupra punea marar verde proaspat… ce aroma, ce deliciu!!!
Amintiri frumoase si gustoase 😉
Am preluat reteta si acum o pregatesc, cu mare drag, familiei mele. O mancare ce sigur o sa va placa, merita incercata!

Vizitat de 1.100 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Spalam, curatam de coaja si taiem cubulete cartofii. Punem apa cat sa ii cuprinda si ne ocupam de restul ingredientelor.

2
Făcut

Decojim ceapa si o taiem felii mari.

3
Făcut

O punem la prajit in ulei pana se rumeneste un pic... alegeti o cratita mai incapatoare, se poate un ceaun.

4
Făcut

Apoi adaugam aici cartofii, amestecam bine.

5
Făcut

Si turnam in cratita apa fierbinte cat sa cuprinda bine cartofii. Punem frunza de dafin si lasam sa fiarba pentru 15-20 de minute.

6
Făcut

Acum ne ocupam de smantana... o punem intr-un vas, adaugam faina si amestecam bine cu un tel sa nu fie cocoloase.

7
Făcut

Cand cartofii sunt aproape gata. adaugam smantana la ei, amestecam energic sa nu sa se stranga faina. Saram si piparam dupa gust, mai lasam pentru cateva minute sa fiarba (4-5 min) si stingem focul.

8
Făcut

Apoi se poate de servit. Se serveste cald.
Pofta Buna!

anterior
Prajitura cu banane si ciocolata
urmator
„Crazy cake” cu cacao (de post)

Adaugă comentariul tău