0 0
Prajitura cu capsuni

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

300-350 gr Capsuni
6 buc Oua
125 gr Faina alba calitate superioara
150 gr Zahar
1 buc Lamaie
1 lingurita Esenta de vanilie
1-2 linguri Zahar pudra optional

Prajitura cu capsuni

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Vom pregati astazi impreuna o prajitura simpla cu capsuni, foarte buna! Pandispanul moale si pufos, cu o aroma placuta de vanilie si lamaie. Zilele trecute am pregatit briose cu capsuni, au avut mare succes la cei mici, asa ca mi-am propus sa repet desertul cu aceste fructe, doar ca de data aceasta am ales o reteta de prajitura.

(Visited 493 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Spalam bine capsunile si le curatam de codite.

2
Facut

Le taiem in jumatate, le punem intr-un vas si le presuram deasupra cu o lingura de zahar.

3
Facut

Spalam bine lamaia, vom folosi doar coaja ei, data prin razatoarea cea mica si o lingurita din zeama de lamaie.

4
Facut

Separam galbenusurile de albusuri, in vasul cu galbenusuri adaugam zaharul si esenta de vanilie.

5
Facut

Mixam bine, pina obtinem o spuma alba.

6
Facut

In aceasta compozitie se adauga faina si se amesteca atent cu miscari de sus in jos.

7
Facut

In vasul cu albusuri adaugam coaja de lamaie, lingurita cu zeama de lamaie.

8
Facut

Le bateti spuma tare.

9
Facut

Apoi le adaugati la compozitia de galbenusuri.

10
Facut

Le incorporati atent, cu miscari de sus in jos.

11
Facut

Aluatul il turnati intr-o tava de 20/30 asternuta cu o foaie de copt, a mea a fost un pic mai mica.

12
Facut

Deasupra aranjam capsunile, fara a le adanci in aluat. Se da tava la cuptor pentru 30-35 de minute la temperatura de 180°C.

13
Facut

Dupa acest timp, ii faceti testul cu scobitoarea si daca iese bine, atunci puteti sa scoateti prajitura din cuptor. Dar daca totusi se rumeneste prea tare si nu trece testul cu scobitoarea, atunci astupati cu o folie de aluminiu si mai coaceti inca cateva minute.

14
Facut

Apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca in tava. Dupa care, presurati deasupra cu zahar pudra si puteti sa o feliati.

15
Facut

Delicios!
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Cartofi noi cu unt si marar
urmator
Paine din faina integrala
anterior
Cartofi noi cu unt si marar
urmator
Paine din faina integrala

Adauga comentariu

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here