0 0
Terci Arnaut

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

2 pahare Crupe din grau dur Arnaut
6 pahare Apa
0, 5 lingurita Sare dupa gust

Terci Arnaut

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Crupa de grau este sanatoasa, hranitoare si foarte gustoasa. La o cantitate de crupa adaugi trei cantitati de apa, eu am facut din cantitate dubla de ingrediente… familie mare, mancare mai multa 😉 Cand este gata terciul, poti adauga in el unt, magiun, miere, nuci, fructe uscate… dupa preferinta fiecaruia. Eu am optat pe varianta simpla, doar cu apa.

Vizitat de 19.209 ori in total, și 3 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Spalam bine crupa in cateva ape.

2
Făcut

Apoi turnam cantitatea de apa de la ingrediente si punem ceaunul la fiert.

3
Făcut

De obicei se formeaza o spuma la suprafata, o strangi atent cu o lingura. Adaugam sarea.

4
Făcut

Lasam terciul sa fiarba la foc mic pentru 35-40 de minute, periodic amestecam usor. Ai grija la capac ... acest terci are tendinta de a fugi din ceaun :)
!!! Daca focul e mic, atunci pune deasupra capacul, dar oricum nu lasa terciul fara supraveghere... daca focul e mare, atunci terciul se ridica in sus si curge pe alaturi, cu tot cu capac.

5
Făcut

Terciul este gata cand crupa absoarbe toata apa.

6
Făcut

Si se poate de servit.
Pofta Buna!

anterior
Briose Cruffins
urmator
Biscuiti cu smantana

Adaugă comentariul tău