1 0
Clatite cu visine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Pentru clatite
500 ml Lapte de vaca
4 buc Oua
200 gr Faina alba calitate superioara
50 ml Ulei de floarea soarelui
1 buc Esenta de vanilie
1 praf Sare
2-4 linguri Zahar dupa gust
Pentru umplutura
1 borcan Visine conservate 750 gr
1-2 linguri Zahar
Pentru crema
400 gr Smantana 30 % grasime
100 gr Zahar dupa gust
Pentru decor
20-30 gr Ciocolata neagra

Clatite cu visine

Ingrediente

  • Pentru clatite

  • Pentru umplutura

  • Pentru crema

  • Pentru decor

Mod de preparare

Share

Desertul copilariei mele! Era si este de nelipsit de la orice sarbatoare petrecuta in familie. Dispare de pe masa in cateva minute 🙂 , cei mici pur si simplu il adora. Clatitele le prepar dupa reteta mea de „Aluat pentru clatite”, pentru umplutura puteti sa folositi dulceata de visine sau de cirese, eu folosesc visine conservate, fara samburi. Sunt foarte delicioase, vi le recomand cu drag!

(Visited 1.454 times, 2 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Pentru inceput vom pregati clatitele: -batem ouale, zaharul si sarea cu ajutorul unui tel .
-Puneti faina si amestecati bine pana veti obtine un aluat de consistenta unei smantani foarte groase. Daca e prea gros, adaugati un pic de lapte pentru al putea amesteca mai bine si sa nu fie cu cocoloase.
-Apoi incorporati laptele in aluat, putin cate putin.
-Adaugam uleiul, esenta de vanilie si iarasi amestecam.
-Incalziti bine tigaia pentru clatite, si ungeti-o cu putin ulei. Lasati sa se incalzeasca bine uleiul, dar sa nu se arda.
-Se toarna cam jumatate de polonic de aluat in tigaie.
-Distribuim aluatul uniform pe toata suprafata tigaii, coacem clatitele la foc mediu.
-Cand se rumenesc pe o parte le intoarceti pe cealalta folosind o spatula.
-Le rasturnam pe suprafata unui fundisor, sau pe masa de lucru pentru a se raci un pic.
-Procedam astfel pina facem toate clatitele.

2
Facut

Visinele fara samburi le lasati sa se scurga bine de zeama si le presurati cu un pic de zahar.

3
Facut

Se pune smantana intr-un vas mai adanc si se adauga la ea zaharul.

4
Facut

Se bate totul bine pana devine spuma tare.

5
Facut

Puneti o clatita pe o suprafata de lucru si aranjati un rand de visine la o margine.

6
Facut

Apoi o rulati cat mai strans.

7
Facut

Ungeti cu crema suprafata unui platou si aranjati un rand de clatite cu visine pe el.

8
Facut

Apoi vom unge cu un strat de crema.

9
Facut

Urmatorul strat o sa fie din 4 clatite cu visina, apoi din 3, din 2 si printre fiecare vom unge cu crema.

10
Facut

Ultimul rand este din 1 rulou, se pune sus.

11
Facut

Ungem bine cu crema, deasupra presuram ciocolata data prin razatoarea cea mica.

12
Facut

Inainte de a o servi o puneti pentru cateva ore in frigider.
Pofta Buna!

Adelina

Ciorba de varza murata (bors scazut)
anterior
Ciorba de varza murata (bors scazut)
Gaina umpluta cu ciuperci si cascaval
urmator
Gaina umpluta cu ciuperci si cascaval
Ciorba de varza murata (bors scazut)
anterior
Ciorba de varza murata (bors scazut)
Gaina umpluta cu ciuperci si cascaval
urmator
Gaina umpluta cu ciuperci si cascaval

Adauga comentariu