0 0
Cozonaci cu nuca, cacao si bezea

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

1 kg Faina alba calitate superioara
550 ml Lapte de vaca
50 gr Drojdie proaspata
350 gr Zahar
200 gr Unt
5 buc Oua + 1 ou pentru uns cozonacii
350 gr Nuci
1 buc Lamaie
1 lingurita Esenta de vanilie
4 linguri Cacao pudra
0,5 lingurita Sare
1-2 linguri Ulei de floarea soarelui

Adauga reteta la favorite

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cozonaci cu nuca, cacao si bezea

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru masa de Paste am pregatit niste cozonaci deliciosi cu nuca, cacao si bezea. Cozonacul este un desert traditional romanesc pentru masa de Paste pe linga pasca cu branza si mancarurile preparate din miel. S-au primit niste cozonaci moi, pufosi si gustosi. Aceasta reteta de cozonac este una dintre cele mai simple.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Cernem faina intr-un vas mai mare.

2
Facut

Intr-un bol amestecam laptele cald cu 250 gr de zahar si esenta de vanilie.

3
Facut

In alt vas faramitam drojdia, adaugam 6 linguri de faina si jumatate din compozitia de lapte.

4
Facut

Amestecam totul bine, facem o adancitura in faina si turnam amestecul de drojdie in mijloc.

5
Facut

Deasupra presuram faina, lasam totul asa pentru 30 de minute.

6
Facut

Intre timp, radem coaja de la lamaie, doar partea galbena.

7
Facut

Separam galbenusurile de albusuri la 5 oua.

8
Facut

Topim untul si-l lasam apoi sa se racoreasca un pic.

9
Facut

Ca sa stim ca drojdia isi face efectul, cam asa ar trebui sa arate dupa 20-30 de minute.

10
Facut

Acum amestecam bine galbenusurile cu coaja de lamaie si sarea.

11
Facut

Le punem apoi in vasul cu faina, adaugam si laptele ramas.

12
Facut

Si incepem sa amestecam, mai intai cu o spatula, sau cu o lingura.

13
Facut

Apoi inmuiati mainile in untul topit si incepeti sa framantati bine aluatul.

14
Facut

La inceput aluatul e foarte lipicios si greu de lucrat, nu va descurajati, inmuiati iarasi mainile in untul topit si framantam aluatul din toate partile.

15
Facut

Dupa 10-15 minute veti observa ca aluatul devine moale si elastic, continuati sa framantati inca pentru 10 minute.

16
Facut

Acum acoperiti aluatul cu un prosop sau folie alimentara, puneti-l la un loc caldut si lasati-l sa creasca cam pentru 60-90 de minute.

17
Facut

In acest timp ne vom ocupa de umplutura: maruntim bine miezul de nuca.

18
Facut

Albusurile le batem spuma cu 100 gr de zahar.

19
Facut

Apoi adaugam la miezul de nuca praful de cacao, amestecam bine si turnam totul la albusurile batute spuma.

20
Facut

Amestecam usor totul.

21
Facut

Aluatul creste bine, isi dubleaza, sau chiar tripleaza volumul.

22
Facut

Ungem cu un pic de ulei masa si apoi rasturnam aluatul pe ea.

23
Facut

Impartim aluatul in 4 bucati aproximativ egale.

24
Facut

Apoi luam o bucata si-i dam o forma dreptunghiulara, sa fie cam de 1 cm grosime.

25
Facut

Punem 2-3 linguri de umplutura deasupra, nivelam usor, un capat il lasam liber.

26
Facut

Apoi incepem sa rulam de la partea cu mai multa umplutura.

27
Facut

Procedam astfel si cu alta bucata de aluat.

28
Facut

Le impletim usor.

29
Facut

Si il punem intr-o tava asternuta cu foaie de copt.

30
Facut

Procedam astfel cu celelalte bucati de aluat ramase, facem inca un cozonac, astupam cu un prosop si lasam sa creasca la loc caldut pentru 50-60 de minute.

31
Facut

Dupa acest timp, batem bine un ou si ungem cu el cozonacii nostri, ii coacem in cuptorul preincalzit la temperatura de 180°C , pentru aproximativ o ora.

32
Facut

Dupa 15 minute o sa observati ca se rumenesc cam repede.

33
Facut

Ii astupam cu folie de aluminiu.

34
Facut

Cu 15 minute inainte de ai scoate din rola, luam folia de aluminu si-i lasam sa se coaca bine.

35
Facut

Apoi ii scoatem din rola si-i lasam sa se raceasca pentru10-15 minute, astupati cu un prosop, dupa care-i scoateti din tava si-i lasati sa se raceasca complet pentru 4-5 ore.

36
Facut

Apoi feliati si serviti cu placere.
Pofta Buna!

Adelina

Revizuiri Reteta

Nu este nicio revizuire pentru aceasta reteta inca, utilizeaza formularul de mai jos pentru a scrie revizuirea ta.
Pasca cu branza
anterior
Pasca cu branza
Pulpa de miel la cuptor
urmator
Pulpa de miel la cuptor

Adauga comentariu