1 0
Cum fierbem nautul

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

500 g Naut uscat

Cum fierbem nautul

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Nautul este bogat în proteine, saruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier) si în complexul de vitamine B. Avand o concentratie ridicata de proteine nautul are o valoare alimentara deosebita, inlocuind in buna parte proteinele din carne. Deobicei foloseam naut la conserva, dar acum am inceput sa-l fierb acasa in cantitati mai mari si sa-l congelez pentu diferite mancaruri. Desi e un proces migalos, merita tot efortul.

(Visited 549 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Turnati nautul intr-un vas mai mare si adaugati apa cat sa acopere de 5-6 ori volumul lui. Lasati peste noapte la inmuiat nautul.

2
Facut

Daca intre timp observati ca s-a marit prea mult in volum si nu mai este acoperit de apa, mai adaugati un pic de apa.

3
Facut

A doua zi in scurgeti bine de apa, il mai spalati inca o data si il puneti la fiert cu apa cam sa il acopere de doua ori. Cand incepe sa fiarba va face spuma, o luati usor cu o lingura, faceti focul mic si lasati-l incet sa se gateasca.

4
Facut

Daca mai este nevoie, mai adaugati apa fiarta pe parcurs. O sa fie gata cam in 4-5 ore, atunci cand luati un bob si-l strivit intre degete este cremos si moale. Cand este gata, luati cratita de pe aragaz si-l lasati pina se raceste complet.
Cand e deja rece il strecurati printr-o sita pentru macaroane.

5
Facut

Se poate pastra la frigider 2-3 zile daca il consumati imediat. La congelator il depozitati in pungi mai mici sau mai mari, nu-si schimba deloc gustul si textura. Cu cateva ore inainte sa il folositi, il scoateti sa se dezghete un pic la temperatura camerei.

Adelina

anterior
Urzica pentru iarna
urmator
Supa de naut
anterior
Urzica pentru iarna
urmator
Supa de naut

Adauga comentariu