0 0
Cartofi cu mazare verde

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

500 gr Carne de porc muschi
4-5 buc Cartofi mari
250-300 gr Mazare verde
1 buc Ceapa mare
1 buc Morcov mare
1 legatura Marar verde mica
50 ml Ulei de floarea soarelui
1 buc Frunze de dafin
1 lingurita Sare
0,25 lingurita Piper negru macinat

Cartofi cu mazare verde

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Vara ne soseste nu numai cu arome si gusturi noi, dar si cu culori vii, atragatoare. Ne place sa vedem ceva frumos nu numai gustos in farfurie 😉 . Mazarea verde este alimentul minune al acestui sezon, o puteti folosi atat in supe, salate… la preararea diverselor mancaruri. Eu am folosit mazare congelata, care s-a pastrat foarte bine in frigider, dar aceasta reteta o puteti realiza folosind mazare verde din comert, sau din gradina. Carnea de porc o puteti inlocui cu oricare alta… dupa preferinta: de pui, iepure, sau vita. O mancarica pentru toata familia 🙂 .

Vizitat de 275 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Carnea se spala si se taie bucatele medii, si o punem la calit intr-un ceaun cu ulei. Amestecam bine periodic.

2
Făcut

Dupa 10-15 minute saram si piparam, adaugam frunza de dafin, amestecam si punem capacul. Lasam la foc mic sa se gateasca pentru 30-40 de minute.

3
Făcut

Dupa acest timp, curatam de coaja o ceapa si o taiem felii, o adaugam in ceaunul cu carne.Amestecam si lasam pentru 5-7 minute sa se inabuse bine.

4
Făcut

Apoi adaugam aici morcovul curatat de coaja si taiat rondele. Amestecam bine si mai lasam la foc mic inca pentru cateva minute.

5
Făcut

Curatam de coaja cartofii si-i taiem cubulete.

6
Făcut

Ii adaugam in ceaun si amestecam usor, punem capacul si lasam sa se pregateasca pentru 20 de minute. Daca nu a lasat suc carnea, adaugati un pic de apa fiarta, dar nu multa.

7
Făcut

Dupa acest timp adaugam mazarea, fie ca o aveti congelata, sau proaspata. Amestecam si lasam sa se gateasca pentru inca 15-20 de minute din momentul fierberii.

8
Făcut

Apoi adaugam verdeata, amestecam totul si stingem focul.

9
Făcut

Lasam sa se patrunda pentru cateva minute toate aromele si se poate de servit.
Pofta Buna!

anterior
Paste cu broccoli
urmator
Supa de cartofi

Adaugă comentariul tău