1 0
Gogonele umplute

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

8-10 kg Gogonele aproximativ
1 kg Ardei gras sau gogosari
200 gr Usturoi
100 gr Ardei iuti
200 gr Frunze de telina
200 gr Patrunjel proaspat
6 l Apa
2 pahare Zahar de 200 ml
1 pahar Sare
1 pahar Otet de masa de 6 %

Gogonele umplute

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

„Gogonele umplute”- regina conservatiilor mele, foarte gustoase cu un gust senzational. Nu trece nici un an fara ca sa le prepar. Aceste gogonele sunt delicioase numai bune pentru mesele in familie, de sarbatori, sau pentru iesirile in aer liber. Nu e neaparat ca gogonelele sa fie toate de aceeasi marime si culoare, astfel mai usor ve-ti umple toate golurile din borcan. E de dorit sa folositi ardei dulci de culoarea rosie, sau gogosari, pentru un aspect mai placut, eu am folosit ardei capia. Cu ardeii iuti la mine e o poveste aparte 🙂 , intr-un an am gresit cantitatea, punand 200 grame de ardei iute…erau gustoase, dar foarte, foarte picante.
Toata procedura e un pic cam migaloasa, dar credeti-ma ca se merita tot efortul depus.

Vizitat de 4.754 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Intr-un vas punem apa la fiert, adaugam zaharul si sarea, amestecam pana se dizolva totul. Lasam sa fiarba, apoi stingem focul si lasam sa se raceasca de tot.

2
Făcut

Pregatim ingredientele pentru umplutura: spalam si curatam ardeii de codite si seminte.

3
Făcut

Verdeata o spalam bine si o punem pe un prosop sa se scurga de apa.

4
Făcut

Curatam si spalam usturoiul.

5
Făcut

Dam toate aceste ingrediente prin masina de tocat carne, amestecam bine.

6
Făcut

Spalam gogonelele bine.

7
Făcut

La fiecare gogonea facem cate o taietura nu prea adanca.

8
Făcut

Si apoi punem cu o lingurita umplutura in ea, nu e greu, trebuie doar cu o mana sa tinem un pic deschisa taietura si cu alta sa punem umplutura, aveti grija sa nu le deschideti prea tare ca sa nu le rupeti de tot.

9
Făcut

Gogonelele astfel umplute le aranjam in borcan, mai mici si mai maricele in asa fel ca sa nu ramana prea mult spatiu intre ele.

10
Făcut

Procedam astfel pana finisam toata umplutura.

11
Făcut

In apa deja racorita adaugam otetul si amestecam bine.

12
Făcut

Apoi turnam atent in borcan pana ce se umple bine.

13
Făcut

Cam in felul urmator.

14
Făcut

Punem apoi capacele la borcane si le depozitam in beci, sau intr-o camara rece.
Pofta Buna!

anterior
Cartofi cu vinete
urmator
Ciuperci marinate (metoda rapida)

Adaugă comentariul tău