Ingrediente
-
8-10 kg Gogoneleaproximativ
-
1 kg Ardei grassau gogosari
-
200 gr Usturoi
-
100 gr Ardei iuti
-
200 gr Frunze de telina
-
200 gr Patrunjel proaspat
-
6 l Apa
-
2 pahare Zaharde 200 ml
-
1 pahar Sare
-
1 pahar Otet de masade 6 %
Mod de preparare
„Gogonele umplute”- regina conservatiilor mele, foarte gustoase cu un gust senzational. Nu trece nici un an fara ca sa le prepar. Aceste gogonele sunt delicioase numai bune pentru mesele in familie, de sarbatori, sau pentru iesirile in aer liber. Nu e neaparat ca gogonelele sa fie toate de aceeasi marime si culoare, astfel mai usor ve-ti umple toate golurile din borcan. E de dorit sa folositi ardei dulci de culoarea rosie, sau gogosari, pentru un aspect mai placut, eu am folosit ardei capia. Cu ardeii iuti la mine e o poveste aparte 🙂 , intr-un an am gresit cantitatea, punand 200 grame de ardei iute…erau gustoase, dar foarte, foarte picante.
Toata procedura e un pic cam migaloasa, dar credeti-ma ca se merita tot efortul depus.
Pași de urmat
1
Făcut
|
|
2
Făcut
|
|
3
Făcut
|
|
4
Făcut
|
|
5
Făcut
|
|
6
Făcut
|
|
7
Făcut
|
|
8
Făcut
|
|
9
Făcut
|
|
10
Făcut
|
|
11
Făcut
|
|
12
Făcut
|
|
13
Făcut
|
|
14
Făcut
|