2 1
Peste la cuptor

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

2-3 kg Peste amur
1 buc Lamaie
5-6 catei Usturoi mari
10 buc Rosii cerry
1,5 lingurita Sare
0,5 lingurita Piper negru macinat
3-4 linguri Ulei de masline
1 lingurita Mix de plante aromatice optional

Peste la cuptor

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Astazi vom pregati un peste la cuptor, din ingrediente simple si accesibile tuturor. Eu am folosit un peste amur, dar merge si crapul, sau oricare alt fel de peste. Mixul de ierburi aromate nu este obligatoriu, puteti doar sa sarati si sa piparati pestele, o sa fie suficient, dar pentru un gust mai deosebit, eu am adaugat ierburi uscate ce se folosesc la prepararea mancarurilor din peste. Noua ne place foarte mult, pregatit la cuptor este foarte delicios si sanatos.

Vizitat de 24.721 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Spalam si curatam bine pestele, il taiem felii mari nu pana la capat.

2
Făcut

Il trecem pe o tava in care asternem o folie mai mare de aluminiu, pentru ca apoi sa iti ajunga sa acoperi pestele. Apoi il saram si piparam pe toate partile, lamaia o spalam si feliem, dupa care, o repartizam printre bucatile de peste. Curatam usturoiul, rosiile le spalam bine si punem totul in interiorul pestelui. Deasupra stropim cu ulei de masline. Apoi astupam pestele cu folia de aluminiu, dar nu tare, folia ce il acopera sa nu fie in contact direct cu el, riscam ca in timpul coacerii sa se lipeasca de pielea pestelui si sa o deterioreze, atunci nu o sa fie prea placut la aspect.

3
Făcut

Dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 180-200°C pentru 30-35 de minute. Dupa acest timp, scoatem atent folia de aluminiu si mai lasam pentru 10-15 minute sa se rumeneasca un pic.

4
Făcut

Se serveste cald.
Pofta Buna!

anterior
Rosii cherry marinate
urmator
Umplutura de cartofi pentru placinte si coltunasi

Adaugă comentariul tău