2 0
Salata „Mimoza”

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Ingrediente

230 gr Conserva de peste in ulei o conserva
5 buc Ouă
2 buc Cartofi mari
2 buc Morcov mari
1 buc Ceapa mica
300-350 ml Maioneza
100-150 gr Cascaval
0,25 lingurita Sare

Salata „Mimoza”

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

O salata foarte fina si gustoasa, se face cu conserva de peste in ulei, eu am folosit o conserva de sardina in ulei, dar cred ca ar merge si cu bucatele de ton. Daca o pregatesti de cu seara si o pui la frigider, deasupra sa o acoperi cu o pelicula alimentara, pentru a nu se usca galbenusurile si sa nu isi strice aspectul. Ingredientele folosite la prepararea acestei salate sunt aseamanatoare cu cele din „Salata cu ficat de batog”, dar la gust e foarte diferita, merita sa o incercati 🙂 .

Vizitat de 9.191 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Pregatim toate ingredientele: cartofii si morcovii se fierb cu coaja, dupa ce au fiert ii curatati. Ceapa o curatam de coaja si o taiem marunt. Ouale se fierb tari, se trec prin apa rece si se curata de coaja, apoi separam galbenusurile de albusuri.

2
Făcut

Pestele din conserva se scurge de ulei, se alege de oasele mai mari, si cu o furculita se marunteste bine.

3
Făcut

Punem primul strat de salata pe farfurie: dam prin razatoarea cea mare cartofii intr-un strat uniform.

4
Făcut

Deasupra punem un strat subtire de maioneza, eu m-am folosit de un saculet de bucatarie, am turnat in el maioneza si i-am taiat un capat mic cu foarfeca, asa este mult mai comod sa o aplicati. Apoi presuram un pic de sare, doar dupa stratul acesta de cartofi.

5
Făcut

Urmatorul strat o sa fie pestele din conserva de ulei.

6
Făcut

Deasupra punem un strat din ceapa.

7
Făcut

Si apoi unul de maioneza.

8
Făcut

Urmatorul strat o sa fie cascavalul dat prin razatoarea cea mare, dupa care urmeaza un strat de maioneza.

9
Făcut

Apoi dam prin razatoarea cea mare morcovii.

10
Făcut

Urmeaza un strat din albusuri date prin razatoare.

11
Făcut

Punem un strat de maioneza si nivelam un pic.

12
Făcut

Ultimul strat o sa fie din galbenusuri date prin razatoarea cea mica.

13
Făcut

Infrumusetam cu verdeata si e de preferat sa o tinem la rece macar pentru 2-3 ore, sa se patrunda totul.

14
Făcut

Si aici vedeti cum sunt aranjate straturile :) .
Pofta Buna!

Salata de varza cu salam
anterior
Salata de varza cu salam
Chec cu nuca de cocos si ciocolata alba
urmator
Chec cu nuca de cocos si ciocolata alba

Adaugă comentariul tău