1 0
Castraveti marinati

Distribuie-l pe rețeaua ta de socializare:

Sau puteți pur și simplu să copiați și să distribuiți această adresă URL

Castraveti marinati

Ingrediente

Mod de preparare

Distribuie

Cea mai buna reteta de castraveti marinati in otet! Vei obtine niste castraveti senzationali, cu un gust dulce-acrisor si atat de crocanti! Este o reteta verificata si pregatita de mine deja de foarte multi ani. Deci, incearca, nu ezita 😉 .

Vizitat de 18.712 ori in total, și 1 vizite astăzi

Pași de urmat

1
Făcut

Pregatim castravetii.

2
Făcut

Ii alegem mici si fragezi, ii spalam bine si-i lasam in apa rece minim pentru 2 ore.

3
Făcut

Eu am folosit condimente pentru muraturi de asa fel, dar nu este obligatoriu... continutul este exact ca la ingredientele de la reteta.

4
Făcut

Deci fiti atenti !!! La borcanul de un litru vom folosi 1-lingurita de boabe de mustar, 2-3 boabe de piper negru, 3-4 catei de usturoi, cateva felii de ceapa, o crenguta de marar uscat si una de telina.

5
Făcut

Apoi aranjam bine castraveti cat sa umplem borcanul.

6
Făcut

In borcan ( cu volumul de 1 l ) adaugam 1 lingura mare de sare neiodata si 1 lingura de zahar.

7
Făcut

Umplem apoi borcanul cu apa, punem deasupra un capac de plastic, sau astupam cu ceva borcanul si il clatinam bine pana se dizolva toata sarea si zaharul.

8
Făcut

Apoi turnam apa intr-o cratita si o punem la foc.

9
Făcut

Cand incepe sa fiarba o adaugam inapoi in borcanul cu castraveti. Deasupra le punem capacul si lasam sa stea pentru 5-7 minute.

10
Făcut

Apoi turnam iarasi apa in cratita si o punem la fiert.

11
Făcut

Si iarasi in borcane :) ... lasam iarasi pentru 5-7 minute.

12
Făcut

Dupa care iarasi o turnam in cratita si o punem la fiert... deci, ati inteles bine : procedam astfel de trei ori. Acum este momentul sa adaugam in cratita 50-100 ml de apa fiarta, intre timp apa se mai evapora si nu o sa ai cu ce umpe borcanele.

13
Făcut

In fiecare borcan punem 2-3 linguri de otet de masa de 9 %, apoi le umplem cu saramura, le punem capacele si le sigilam bine. Le intoarcem cu capacul in jos, le astupam cu o plapuma calda si le lasam asa pana a doua zi.

14
Făcut

Dupa care le putem depozita in camara pentru conservatii. Procesul de marinare o sa dureze aproximativ 20 de zile.
Pofta Buna!

anterior
Cartofi cu legume la rola
urmator
Supa cu carne de vita si dovlecel

Adaugă comentariul tău