Ingrediente
-
250 gr Faina alba calitate superioara
-
1 buc Oua
-
130 gr Unt
-
100 gr Zahar
-
0,25 lingurita Praf de copt
-
1 buc Esenta de vanilie
-
1 cutie Lapte condensat fiert380 gr
-
100 gr Nuci
-
1 lingura Zahar pudraoptional
Mod de preparare
Iata ca a venit si randul acestei retete de fursecuri, demult o planificam dar din anumite motive o amanam si o amanam… parca nu era cu „Doamne ajuta!”. Dar iata ca astazi mi-a venit inspiratia, cheful si dorinta de a le pregati pentru dumneavoastra si anume de a va prezenta pe pasi cum le pregatim noi in familie. Forma mea pentru fursecuri e foarte veche, sincer nici nu mai stiu daca se mai fac asa… eu, personal am intalnit in magazine forme electrice pentru asa fel de fursecuri si chiar cu mai multe despartituri pentru nucusoare. Aceste fursecuri sunt atat de gustoase si nu se pregatesc greu, eu am facut umplutura din lapte condensat fiert cumparat asa din comert, dar daca aveti lapte condensat simplu la cutie, atunci metoda de fierbere o vedeti la biscuitii „Cusma lui Guguta”. Fursecurile se pastreaza foarte bine chiar si pentru o saptamana, dar nu cred ca o sa puteti… atat de delicioase incat a trebuit sa ii ascund ca sa pastrez cativa pentru o cafea 😉
Pasi de urmat
1
Facut
|
|
2
Facut
|
|
3
Facut
|
|
4
Facut
|
|
5
Facut
|
|
6
Facut
|
Prima data v-as recomanda sa ungeti cu putin ulei forma pentru fursecuri, dupa prima tura nu va fi necesar. Incalzim bine la aragaz forma, apoi punem cate o biluta de aluat in fiecare gaurica. Inchidem cu cealalta parte si o punem la foc. Flacara trebuie sa fie la mediu, coacem pe o parte si pe alta. |
7
Facut
|
|
8
Facut
|
|
9
Facut
|
|
10
Facut
|
|
11
Facut
|
|
12
Facut
|
|
13
Facut
|
|
14
Facut
|
|
15
Facut
|
|
16
Facut
|
|
17
Facut
|
|
18
Facut
|