0 0
Fursecuri „Nuci umplute”

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

250 gr Faina alba calitate superioara
1 buc Oua
130 gr Unt
100 gr Zahar
0,25 lingurita Praf de copt
1 buc Esenta de vanilie
1 cutie Lapte condensat fiert 380 gr
100 gr Nuci
1 lingura Zahar pudra optional

Fursecuri „Nuci umplute”

Ingrediente

Mod de preparare

Share

Iata ca a venit si randul acestei retete de fursecuri, demult o planificam dar din anumite motive o amanam si o amanam… parca nu era cu „Doamne ajuta!”. Dar iata ca astazi mi-a venit inspiratia, cheful si dorinta de a le pregati pentru dumneavoastra si anume de a va prezenta pe pasi cum le pregatim noi in familie. Forma mea pentru fursecuri e foarte veche, sincer nici nu mai stiu daca se mai fac asa… eu, personal am intalnit in magazine forme electrice pentru asa fel de fursecuri si chiar cu mai multe despartituri pentru nucusoare. Aceste fursecuri sunt atat de gustoase si nu se pregatesc greu, eu am facut umplutura din lapte condensat fiert cumparat asa din comert, dar daca aveti lapte condensat simplu la cutie, atunci metoda de fierbere o vedeti la biscuitii „Cusma lui Guguta”. Fursecurile se pastreaza foarte bine chiar si pentru o saptamana, dar nu cred ca o sa puteti… atat de delicioase incat a trebuit sa ii ascund ca sa pastrez cativa pentru o cafea 😉

(Visited 654 times, 1 visits today)

Pasi de urmat

1
Facut

Intr-un vas mai mare punem zaharul, oul si esenta de vanilie. Amestecam cu un tel bine.

2
Facut

Apoi adaugam faina, praful de copt si untul moale (la temperatura camerei). Amestecam totul cu mainele pana obtinem un aluat molcut si nelipicios.

3
Facut

Il trecem apoi pe masa de lucru pe care am pus faina din abundenta. Il mai lucram un pic.

4
Facut

Apoi rupem bucatele mici din aluat. La mine au fost de 6 grame, am avut un mic ajutor care cu mare atentie mi le cantarea... chiar a fost foarte distractiv :)

5
Facut

Deci, ar fi bine sa aveti toate bucatelele pregatite pentru ca lucrul sa mearga mai repede si fara opriri.

6
Facut

Prima data v-as recomanda sa ungeti cu putin ulei forma pentru fursecuri, dupa prima tura nu va fi necesar. Incalzim bine la aragaz forma, apoi punem cate o biluta de aluat in fiecare gaurica. Inchidem cu cealalta parte si o punem la foc. Flacara trebuie sa fie la mediu, coacem pe o parte si pe alta.

7
Facut

Din cand in cand deschideti forma pentru a verifica daca sunt gata. Trebuie sa fie rumene si frumoase.

8
Facut

Le treceti apoi pe un platou, sau farfurie. Daca nu se desprind de forma atunci insistati atent cu varful unui cutit. Procedam astfel pana coacem toate bucatelele de aluat.

9
Facut

Tura dupa tura , pana prinzi firul si o sa fii expert in a face bucati perfecte de nuci :)

10
Facut

Dar totusi, nu e o problema daca sunt cu exces pe ele... cu un cutit tai surplusul si il pui intr-un vas in care vom pregati umplutura.

11
Facut

Nimic nu se pierde... asa umplutura o sa fie mai gustoasa.

12
Facut

Nuca o maruntim cu un cutit.

13
Facut

Si o adaugam in vasul cu bucatelele de fursecuri, apoi adaugam laptele condensat fiert.

14
Facut

Amestecam totul bine.

15
Facut

Apoi luam o bucatica de fursec punem cu o lingura putin din umplutura.

16
Facut

Si inchidem totul cu alta bucata de fursec, formand astfel o nuca perfecta.

17
Facut

Apoi, una cate una, umplem toate nucusoarele.

18
Facut

Deasupra le puteti da cu zahar pudra, dar asta este optional.
Pofta Buna!

Adelina

anterior
Salata „Gingasie”
urmator
Terci de ovaz
anterior
Salata „Gingasie”
urmator
Terci de ovaz

Adauga comentariu